René Rensing

René procedeert en adviseert over kwesties aangaande het bestuursrecht en het omgevingsrecht, rechtsgebieden waarbinnen de overheid een grote rol speelt. 

Hij heeft gewerkt Bij Ekelmans & Meijer, Simmons & Simmons en als stafjurist bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland.

Hij heeft ruime ervaring in het adviseren over en procederen tegen besluiten van onder andere ministeries, provincies, (G4) gemeenten, AFM, ACM en de NVWA. Zijn klanten zijn bedrijven, ingenieurs, makelaars, ondernemers, belangengroeperingen en particulieren. 

Omdat de overheid altijd partij is in het bestuursrecht, vergt dit een andere houding van een advocaat dan in een civiele zaak. Door zijn kennis van de werking van overheidsorganisaties weet hij hoe te (onder)handelen met de overheid om tot het maximale resultaat te komen.

René heeft een groot netwerk en werkt samen met gerenomeerde advocatenkantoren op gebied van het civiel (proces)recht, bouwrecht, arbeidsrecht, strafrecht en ondernemingsrecht. 

René heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden Algemeen bestuursrecht en Omgevingsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Ervaring

Sinds 2005 is René advocaat. Hij is werkzaam geweest bij gerenommeerde (internationale) advocatenkantoren, waaronder Simmons & Simmons.

Daarnaast heeft hij gewerkt bij de Raad van State, de hoogste rechter op het gebied van het omgevingsrecht. Hierdoor weet hij welke argumenten bij de rechtbank en de Raad van State leiden tot het slagen van uw (hoger) beroep en kan hij besluiten van gemeenten, zoals bestemmingsplannen, Raad van State proof maken.